در میان بسیاری از گیاهان، تیره چتریان[۱]، کاسنی[۲]، سرو[۳]، گلراعی[۴]، نعناعیان[۵]، برگبو[۶]، مورد[۷]، کاج[۸]، فلفلسیاه[۹]، سداب[۱۰]، صندل[۱۱]، زنجبیل[۱۲] و قیچیان[۱۳] به عنوان خانوادههای دارای گونههای غنی از اسانس شناخته شدهاند
[۱]– Apiaceae
[۲]– Asteraceae
[۳]– Cupressaceae
[۴]– Hypericaceae
[۵]– Lamiaceae
[۶]– Lauraceae
[۷]– Myrtaceae
[۸]– Pinaceae
[۹]– Piperaceae
[۱۰]– Rutaceae
[۱۱]– Santalaceae
[۱۲]– Zingiberaceae
[۱۳]– Zygophyllaceae